Sänkt straff för våldtäkt mot barn

Svea hovrätt sänker straffet för den 34-årige man från Hallstahammar som av Västmanlands tingsrätt dömdes till 6,5 års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn. En 16-åring och en 17-åring dömds för våldtäkt mot barn.

Det var vid två tillfällen i augusti förra året som en 14-årig flicka blev våldtagen, vid ett av tillfällena av alla de tre som nu har blivit dömda, vid det andra tillfället av 34-åringen och 16-åringen.

Övergreppen, som skedde i 34-åringens lägenhet, filmades av 34-åringen. Samtidigt som de båda tonårskillarna fällts för våldtäkt har även de blivit utnyttjade av 34-åringen för sexuell posering, enligt domen.

I tingsrätten dömdes 34-åringen till 6 och ett halvt års fängelse, bland annat för grov våldtäkt mot barn, men hovrätten sänker straffet med ett år till 5 och ett halvt års fängelse.

16-åringen friades i tingsrätten men döms nu av hovrätten, medan 17-åringen nu fällts av båda instanserna. Båda döms nu för bland annat våldtäkt mot barn till ungdomsvård och ungdomstjänst i 120 respektive 100 timmar.

Flickan tilldöms ett sammanlagt skadestånd på 205 000 kronor, varav största delen ska betalas av 34-åringen.