Allt fler vill sätta bo i Kungsör

I Kungsör byggs det nu villor igen, efter att byggmarknaden har varit nästan helt död i femton år.

Hela fem bygglov är beviljade och ytterligare ett är på gång. Detta är ett tydligt trendbrott jämfört med de senaste åren då det bara har byggts någon enstaka villa.

- Vi flyttar hit från Täby och bygger huset själva, utan att kalla in särskilt många hantverkare. Det sänker kostnaden en del. Det säger Gunilla Aurusell, som är en av dem som bygger nytt i Kungsör.

Hon bygger tillsammans med maken Stefan Aurusell och de gör det mesta själva.

Även på Kungsörs kommunkontor har man märkt den nya trenden. Kommunen har fått in flera bygglovsärenden, och dessutom en stor mängd ansökningar om till- och ombyggnad.

Kommunen själv har styckat av åtta tomter vid Kungsringen, mitt emot vårdhemmet. Dessutom finns ett större byggprojekt på gång vid vattnet där 15 hus kommer att byggas av en större byggfirma.

- Byggboom är väl att ta i, men visst märker vi att det kommer in mycket fler ansökningar. Gapet mellan att bygga nytt och köpa krymper, och med hyfsade lånevillkor är det fördelaktigt att bygga, säger byggnadsinspektören Kenthe Wretman på Kungsörs kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista