Flygbolag lämnar Västerås för Borlänge

Det är klart att Svenskt Direktflyg stänger sitt kontor i Västerås och flyttar till Borlänge.
Minst åtta blir av med jobbet.

Det meddelade bolaget idag efter de fackliga förhandligarna.

Flytten berör i första hand 25 anställda som jobbar med adminstration och teknik. 17 av dessa kan erbjudas jobb i Borlänge och vilka det blir avgörs senare.

Enligt Erik Sahlén VD för Svenskt Direktflyg finns det två orsaker till flytten.

- Delvis är framtiden för Västerås flygplats orsäker på grund av tvisten om avverkingarna på Björnön och delvis så har linjen Västerås - Malmö som bolaget trafikerar idag alltid varit tveksam på grund av närheten till Arlanda, säger Sahlén i en kommentar till P4 Västmanland.

Svenskt Direktflyg kommer trots flytten av kontorer att fortsätta trafikera linjen Västerås - Malmö som hittills.

Bolaget har idag två flyglinjer från Borlänge, en till Malmö och en till Göteborg, vilket har varit ett starkt argument för att bolaget flyttar just till Borlänge.

Mikael Nilsson VD för Västerås flygplats säger till P4 Västmanland att Svenskt Direktflygs flytt inte påverkar flygplatsen på något sätt.

- Direktflyg har inte varit hyresgäst hos oss och de forsätter ju sin flygtrafik från Västerås som tidigare så det här har inga ekonomiska konskevenser för oss, säger Mikael Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".