Upprepad kritik på ABB-möte

På ABB:s informationsmöte i Västerås idag fick styrelsen kritik för sitt sätt att hantera de före detta cheferna Percy Barneviks och Göran Lindahls pensioner, men också kritik för att informationsmötet hölls en dag efter bolagsstämman i Schweiz, för därigenom blev de svenska aktieägarna inte delaktiga på samma sätt som de på stämman.
När ordföranden i Aktiespararnas riksorganisation Lars-Erik Forsgårdh sade att en gemensam bolagsstämma mellan Sverige och Schweiz borde kunna genomföras med hjälp av modern teknik från talarstolen i kongresscentret idag fick han dagens största applåd från de samlade omkring 1.000 aktieägarna, men ABB:s VD Jörgen Centerman kunde inte lova att nästa års stämma skulle se ut på det viset. ''Som det ser ut idag har vi inte den synen, men det beror naturligtvis litet på hur tekniken utvecklas på sikt'', sade Centerman. Att man i år valde två dagar istället för en var enligt Centerman för att ''det känns betydligt bättre att se de man pratar med direkt i ögonen än att sitta och titta på en skärm''. ''Jag uppskattar att få direkt feedback'', sade Centerman till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".