Fosshaug i sin gamla VSK-tröja

Fosshaugs nya klubb anlitar expert

”Jag tror att SAIK som lag kommer att ta ett mycket större ansvar för Pelle Fosshaug än vad Västerås har gjort.”

Det säger den expert som anlitats av Sandvikens AIK för att hjälpa bandyspelaren Pelle Fosshaug att tygla sitt humör.

I veckan blev det klart att bandyveteranen Pelle Fosshaug, som tidigare spelat i Västerås SK under många år, har skrivit på för Sandvikens AIK, SAIK. 

Han börjar spela med sin nya klubb efter jul, då hans långa avstängning är avklarad.

Avstängningen har ju gällt Fosshaugs oförmåga att tygla sitt hetsiga humör; han har hotat både spelare och domare och har varit inblandad i flera slagsmål på isen.

Men Fosshaugs nya klubb har alltså bestämt sig för att hjälpa honom med humöret.

SAIK har kontrakterat beteendevetaren Ola Berggren i Gävle, som tidigare även jobbat med andra idrottare, som SAIK:s Magnus Muhrén.

- Jag tycker det är rätt av klubben att satsa på Per Fosshaug. Han vet om sitt problem och han vill verkligen jobba med att förändra det, säger Ola Berggren.

Ola Berggren litar på sina erfarenheter från samarbetet med spelaren Magnus Muhrén i SAIK, som inleddes redan för tre år sedan. Och den träningen hade inte det minsta med skridskoåkning, fysik eller spelstrategi att göra berättar Ola Berggren.

- Vi jobbade med relationsmål, att få honom till att le när han spelade och att se motståndaren som någon som inspirerade honom. Och det blir något liknande för Fosshaug också.

- Jag tror att SAIK som lag kommer att ta ett mycket större ansvar för Pelle Fosshaug än vad Västerås har gjort, säger beteendevetaren Ola Berggren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".