Protester mot arrendehöjning i Sala

Arrendena vid Måns-Ols i Sala kommer att vara relativt låga även nästa år, även om de till dess höjs med mer än 200 procent, ja, det anser kommunalrådet Carola Gunnarsson i Sala med anledning av protesterna nu från dem som hyr sommar-stuge-tomter vid Måns-Ols.

Som vi berättade i morse har kommunfullmäktige i Sala beslutat att höja arrendena med mer än 200 procent - och de dyraste tomterna på Måns-Ols nästa år kosta 10000 kronor - trots att det inte finns vare sig vatten eller avlopp och trots att flera tomter till viss del består av sankmark.

Höjningen kommer att överklagas av 26 familjer. Den är svår att förstå, säger stugföreningens ordförande Tage Zackrisson.

– 100 procent hade jag kunnat tänkt mig, men när det går över 200 procent då verkar det mycket. Man trodde ju att det var kloka människor hur individer uppfattar det här, säger han.

– Många är oroliga, just de här gamla, och eftersom man får betala det här i december är det många som ser julskinkan fara all världen väg och det blir värmlandskorv istället.

Kommunalrådet Carola Gunnarsson har bara viss förståelse för kritiken.

– Jag förstår att man kan vara upprörd när man jämför med vad man tidigare har betalat för tomterna, men jag menar att det fortfarande är relativt låga arrenden i Sala, säger hon till P4 Västmanland.