Fortsatt dåligt vatten vid Hällarnas camping

Dricksvattnet vid Hällarnas camping vid Hjälmaren är fortfarande odrickbart. Det finns coliforma bakterier i vattnet. Kommunen misstänker att bakterierna kommer från själva grundvattnet och för att få veta det kommer idag att tas ett prov som ska skickas på analys.

- Det är problem att man inte kan duscha och tvätta kläder. Vi hämtar vatten från sjön, säger Olavi Lappalainen som bor på campingen.

Under måndagen var vattnet avstängt. Under tisdagen räknar man med att vattnet kommer att släppar på, men tills vidare måste det alltså kokas för att kunna användas. Det ska också finnas en tankvagn med vatten uppställd vid serviechuset vid campingen Hällarna.

Arboga kommun som ansvarar för brunnen, har under helgen klorerat den. Under måndagen var man på plats för att tömma brunnen med vattenpump, men man lyckades inte tömma brunnen helt trots att man pumpade upp motsvarande tjugo badkar vatten i minuten.

I dag räknar man med att lyckas bättre, målet är att kunna ta ett vattenprov som man kan skicka för analys. Svaret på det räknar man med att ha om ett par dar.