Västeråsarna dokumenteras i 24 timmar

Under 24 timmar dokumenteras västeråsarnas liv och leverne. Det är eleverna vid medieprogrammet på Wenströmska gymnasiet i Västerås som för tredje gången arbetar på det här sättet.

Ett riktigt roligt och annorlunda sätt, tycker iallafall Danny Svedberg som har gjort en film om västeråsarna en vanlig vardag.

- Jag tycker att det var kul att vara här nästan hela natten, alltså få en massa folk här. Det känns annorlunda, det var det som var roligt med det här.

Mikael Hartin är fotolärare på Wenströmska och gillar verkligen 24 timmarsarbetet och han ser också att eleverna tycker om det:

– De säger att det här är det absolut roligaste de har gjort under hela sin skoltid, alltså. Vi får kasta ut dem härifrån lokalerna, säger han.

– Vi försöker hitta arbetsformer som eleverna upplever som meningsfulla. Det är kanske det här gamla vanliga att man får en uppgift som man sedan ska redovisa om en eller två månader, det drar ut på tiden och man tappar koncentrationen, här är det som i verkliga livet: det finns en deadline och sedan jobbar man mot den, och när det är klart gör man nästa.

Imorgon fredag kl 12 är det vernisage på Arosian i centrala Västerås.