Frivilliga plogare laddar redan för nästa vinter

2:44 min

Våren är här och idag var det dags att tacka av Västerås ideella plogare som ordnat skridskobanor åt västeråsarna på Mälarisen under vintern. De nio plogarna bjöds på lunch och fick blommor av föreningen Vänliga Västerås. Men redan är planeringen igång för nästa säsong.

En av de frivilliga plogarna som uppmärksammades idag var Nils-Erik Hjelmer, och han uppskattade avtackningen.

– Det här är stort, det har stor betydelse. När jag pratade med killarna om att komma så sade de ja tack. De är jättepositiva till det här.

Det var stundtals turbulent ute på isen i vintras med bråk mellan skridskoåkare och bilförare. Dessutom var det problem med att grus lades ut på isbanorna. Men Nils-Erik Hjelmer tycker ändå att det har varit kul med plogningen.

– Det har fungerat jättebra, det var väldigt fint. Om någon hade grusat så plogade vi nytt. Det var bara att köra och vi körde med glädje där.

Nils-Erik Hjelmer berättar att man kommer att fortsätta med plogningen även nästa säsong. Planeringen är redan igång säger han.

– Vi har startat redan och haft lite kontakter bland annat med sponsorer som ska hjälpa oss.

Han säger också att han är mycket tacksam över det fantastiska gensvar plogarna fått från västeråsarna.

Det var den ideella föreningen Vänliga Västerås som ordnade avtackningen idag.

– Den insats som de här pigga grabbarna har utfört nu under två säsonger är lite utöver det vanliga, säger Lennart Klaar i Vänliga Västerås.

--Tusentals västeråsare har fått möjlighet att vara ute på isen, familjer, barn och vuxna. Många har kommit igång med långfärdsskridskor.