Buss 880 rullar på

2:02 min

Den 9 januari gick premiärturen för direktbussen mellan Skinnskatteberg och Västerås. Bussen ska köras på prov fram till den 16 juni. Tanken är att undersöka om tillräckligt många utnyttjar bussen och om det skulle vara ekonomiskt hållbart att låta bussen vara kvar efter provperioden. 

Det var lite trögt i starten men fler och fler har upptäckt bussen och Skinnskattebergs kommunalråd Lars Andersson (s) tycker det är positivt att fler och fler upptäckt bussen.

– Det har varit en trend att det har ökat något under våren, säger Lars Andersson.

Tanken med direktbussen är att det ska bli lättare att ta sig mellan Skinnskatteberg och Västerås. Sen starten så har ett stop i Surahammar lagts till i tidtabellen. Företaget Systemair har varit med i planeringen av bussstiderna och man har även försökt anpassa tiderna efter dom elever som bor i Skinnskatteberg men studerar i Västerås.

Lars Andersson hoppas att flera ska åka med bussen och att den i framtiden blir permanent,

– Jag tror att det finns många andra linjer som det inte är så här många resenärer på som fortfarande går.

Hur ska du jobba för att få fler Skinnsbergsbor att åka den här bussen då?

– Jag vet inte vad jag skulle kunna göra som enskild politiker för det. Mer än att marknadföra den, att man pratar om den, att den finns på hemsidan. Det här sprids naturligt viss mycket annars från mun till mun, säger Lars Andersson