Sverige säkrade EM-plats i Västerås

2:43 min

Sveriges F19-landslag är klara för EM i sommar. Tidigare Gideonsbergsmålvakten Jessica Höglander höll nolla då Sverige vann den avgörande kvalmatchen mot Tyskland i Västerås.

– Fantastiskt skönt att få vinna. EM kommer bli det största som jag varit med om, säger den svenska målvakten Jessica Höglander.

Det räckte med oavgjort för Sverige mot Tyskland om de ville säkra segern i kvalgruppen och ordna en biljett till EM för F19-landslag i Turkiet i sommar.

Men Sverige tog det säkra före det osäkra och besegrade de regerande europamästarna på Swedbank Park i Västerås med 1-0.

I det svenska målet höll den tidigare Gideonsbergsmålvakten, från och med den här säsongen i Tyresö, Jessica Höglander nollan.

Hon behövde inte göra några störra ingripanden, men det märktes att hon har ett bra förhållande till målburarna på Rocklunda då hon fick se en boll ta i stolpen i den första halvleken och en i ribban i den andra.

Tyskland var det klart bättre laget i den första halvleken. Men när Sverige högst oväntat tog ledningen efter 36 minuter så jämnade spelet ut sig.

Den väntade tyska slutforceringen kom inte förrän i slutet av matchen, men Jessica Höglander och det svenska försvaret kunde hålla undan och vinna med matchens enda mål.

EM i Turkiet spelas i juli.