Västerås

Många bussades till teatern

1:14 min

Teater Västmanland har under en period erbjudit gratis bussresor till Västerås till vissa föreställningar för de som vill gå på teater, men som inte bor i Västerås. Intresset har varit oväntat stort.

Enligt Magdalena Bergfors Dahlin, admnistrativ chef på Teater Västmanland, har intresset bland länsborna för de här bussresorna varit oväntat stort.

– Nästan 200 personer har åkt till fyra föreställningar, det är fler än vad jag hade hoppats på. Vi har ju inte gjort något sådant här tidigare och det här är något helt nytt för oss och det krävs ju en del inkörning för att få det att fungera, säger hon.

Vilken föreställning har lockat flest?

– Obesvarad kärlek som spelades på stora scenen den 10 mars har varit populärast. Det är en komedi med Tomas von Brömsen och Eva Rydberg där hennes roll var en kvinna som ville bli sångerska men som var tondöv.

Ger det här några signaler för vad ni ska satsa på i höst?

– Det kommer att bli en blandad repertoar för vuxna, barn och familjer.

Men kommer bussen tillbaka?

– Det tror jag absolut, vi har bussat från sju av länets nio kommuner och det tror jag att vi kommer att fortsätta med. Jag hoppas samtliga kommuner får täckning, säger Magdalena Bergfors Dahlin, admnistrativ chef på Teater Västmanland.