Innebandy

Lindgren tar över Rönnby

4:36 min

Rönnby i damernas elitserie har gjort klart med en ny huvudtränare inför nästa säsong. Den som tar över ansvaret är Stefan Lindgren som den senaste säsongen tränat Surahammars herrar i division 1.

– Det känns som ett ärofyllt och hedersamt uppdrag. Det är bland det finaste du kan få i Västmanland när det gäller innebandy så jag behövde inte så jättelång tid att tacka ja till erbjudandet, säger Stefan Lindgren till P4 Västmanland.

Stefan Lindgren som var med och tog upp Västerås IB i Superligan för några år sen hade bestämt sig för att lägga ner tränarsysslan efter den gångna säsongen.

Men när han fick rycka in och hjälpa Faluns damer i slutspelet så fick han tillbaka glöden.

– Det blev som en nytändning och det väckte liv i min glöd för sporten. Så det här var precis i rätt tid som jag fick det här förslaget.

Rönnby har dock tappat några namnstarka spelare då landslagsmålvakten Hanna Pettersson valt att sluta och poängdrottningen Petra Weiss är på väg utomlands.

Men Stefan Lindgren hoppas att de rutinerade spelarna fortsätter samtidigt som han ser andra möjligheter.

– Jag tycker det ska bli kul att vara med och bygga det "nya" Rönnby. Framför allt få fram de duktiga 90-talisterna som finns i laget. Jag ser det som den kanske största moroten.

Hur ska det bli att inleda det nya jobbet?

– Jag är otroligt inspirerad och det var längesen jag kände så här inför ett tränaruppdrag. Jag är otroligt taggad inför det här.