Framtiden för Per Olsskolan i Fagersta oklar

"Vi har liksom inte bestämt oss"
1:28 min

Per Olsskolan i Fagersta hotas av nedläggning. En rapport som gjorts på uppdrag av kommunen säger att skolan bör stängas, men politikerna är inte helt övertygade.

– Vi har liksom inte bestämt oss, säger utbildnings- och fritidsnämndens ordförande Hans Granlund (V).

Skolan riskerade att stängas redan för tre år sedan. Då beslutade politikerna att ha den kvar.

Den utredning som nu har gjorts har kommit fram till tre olika förslag för olika skolors framtid. Alla innebär att Per Olsskolan läggs ner och eleverna flyttas till Mariaskolan, Alfaskolan eller Risbroskolan.

Men politikerna är ändå inte övertygade om att Per Ols bör stängas. Bland annat på grund av att antalet elever i närheten av skolan kommer att öka.

Nu vill utbildnings- och fritidsnämnden veta hur mycket pengar utredningens olika alternativ skulle kosta. Man vill också veta vad det skulle kosta att, istället för att lägga ner, bygga en ny skola vid Per Ols.

– Vi måste ju väga in allt det här i vågskålen för att veta vad vi gör. Därför har vi i dagsläget inte någon förutfattad mening, utan vi har sagt att vi sätter kronor och ören på det här och sedan kanske vi lägger med några fler parametrar så att vi kan få en helhetsbild, menar Hans Granlund.

Det slutgiltiga beslutet om Per Olsskolans framtid tas av kommunfullmäktige i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".