Två personer står åtalade för mordförsök vid Västmanlands tingsrätt. Foto: Marcus Carlsson/SR

Två personer åtalas för mordförsök

"Koppling till MC-gänget påverkar rättegången"
1:34 min

I Västmanlands tingsrätt pågår rättegången mot två personer som åtalats för mordförsök efter knivskärningen i Kungsör i slutet av februari. En far och son skadades allvarligt men överlevde. Enligt polisen var det hela en form av uppgörelse.

Under förmiddagen berättade vittnen om vad som hände under dagen den 28 februari. Hur osämjan trappades upp mot den träff på kvällen som slutade med att pappan och sonen kunde ha mist sina liv.

Under eftermiddagen vittnade polis och ambulanspersonal som kom till platsen efter knivskärningen. Alla pratade om att det var mängder med blod, från porten, upp i trapphuset och in i lägenheten dit pappan och sonen tagit sig.

Den ambulanspersonal som vårdade pappan i ambulansen på väg till sjukhuset i Västerås sa att han inte trodde att pappan skulle överleva.

29-åringen skulle träffa sonen och pappan för att göra upp efter många års osämja. 29-åringen kom till platsen tillsammans med 31-åringen och en tredje person.

29-åringen, som man kan säga pekas ut mest under rättegången, menar det han gjorde med kniven var att skydda sig, säger hans advokat Amanda Hikes.

Åklagaren Johan Fahlander menar att både 29-åringen och 31-åringen högg eller skar med kniven.

Den tredje personen som var med 29-åringen och 31-åringen är inte åtalad eftersom pappan och sonen menar att han inte gjorde någonting vid bråket.

Själva brottet verkar inte ha med MC-gänget Mongols att göra. Däremot finns det uppgifter om att 31-åringen och den tredje personen hade på sig Mongolsvästar vid bråket.

Rättegången kommer att hållas en dag till, den 8 maj.

Då ska den så kallade tredje personen som var med vid själva bråket vittna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".