Foto: Marcus Carlsson/SR.
Kungsör

Sista dagen för rättegång om mordförsök

Rättegång om mordförsök i Kungsör avslutas
1:41 min

I dag avslutades rättegången i Västmanlands tingsrätt mot de två män som är misstänkta för mordförsök i Kungsör i slutet av februari i år. En far och hans son knivskars mycket svårt, men överlevde. Åklagaren yrkade på ett långt fängelsestraff.

Bakgrunden till knivskärningen i Kungsör ska vara ett bråk mellan männen som pågått under flera år.

De båda misstänkta männen träffade den 28 februari pappan och sonen på en parkering för att göra upp. Alla hade olika tillhyggen med sig, som till exempel knivar, järnrör och hammare.

Mötet slutade med att pappan och sonen knivskars och fick mycket allvarliga skador.

En tredje person, som inte stått åtalad, men som var med vid tillfället, vittnade i rätten idag under förmiddagen.

Han sade att det länge varit bråk mellan de inblandade och berättar om hotfulla sms och telefonsamtal och att det var en aggressiv stämning då alla träffades på kvällen. Situationen urartade och allt skedde mycket snabbt.

Åklagaren Johan Fahlander yrkade i sin slutplädering på ett långvarigt fängelsestraff.

– Ja sammanfattningsvis har jag yrkat på att de ska dömas till ett långvarigt fängelsestraff utan någon precisering.

När det gäller den 31-årige mannen menar försvararen Maria Wilhelmsson att han är oskyldig och att åtalet ska ogillas. Hon menar att det inte finns bevis för att han överhuvud taget begått något brott på platsen.

När det gäller 29-åringen, vill hans advokat Amanda Hikes att även han ska frikännas. Hon menar att han var i ett trängt läge och handlade i nödvärn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".