Området kring kyrkan i Skinnskatteberg / Foto: Inga Korsbäck SR Västmanland
Skinnskatteberg

Oviss framtid för direktbuss

"Ett misslyckande"
1:46 min

I januari började en direktbuss mellan Skinnskatteberg och Västerås att rulla på prov. Målsättningen var 50 resenärer om dagen och en utvärdering efter sex månader. Nu har tjänstemännens förslag till budget för landstinget 2013 kommit och i det förslaget finns inte bussen med.

Lars Andersson (S), kommunalråd i Skinnskatteberg, är bekymrad över att bussen inte finns med i förslaget.

Han kämpar nu för att bussen ska få finnas kvar och har i ett brev bett om ett möte med kollektivtrafiknämndens ordförande, landstingsrådet Lars Eriksson (S). Ett möte som han nu blivit lovad.

Enligt Lars Eriksson är frågan inte avgjord ännu, det är bara ett förslag från tjänstemännen.

När bussen började gå så var tanken att den skulle köras på prov i ett halvår för att se hur stort intresset var. Men trots att utredningen kring bussen inte är klar så kommer alltså ett budgetförslag.

– Men man har ju sett tendenserna på hur resandet har varit. Att det har varit 39 personer i snitt, säger Lars Eriksson.

Målsättningen har varit 50 resenärer om dagen.

Men kommer bussen att finnas kvar i höst?

– Det är som jag säger, det här måste vi få lov att hantera. Dels i ett samtal med Lars Andersson, sedan också få det politiskt behandlat, säger Lars Eriksson (S) landstingsråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden i Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".