Britt-Marie Utterström ordförande i SPF aktiv Arboga sätter press på kommunen om trygghetsboenden. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges radio.
Arboga

Seniorer vill ha trygghetsboenden

0:58 min

Medlemmarna i pensionärsorganisationen SPF aktiv Arboga börjar bli otåliga. De har väntat i flera år på ett besked från politikerna när det gäller kommunens planer på boende för äldre.

Det man helst vill ha är ett trygghetsboende med god standard.

– Vi vill ha anständiga boenden för olika personer, vi vill ha anständiga arbetsförhållanden för dem som vårdar och tar hand om de gamla, säger  Britt-Marie Utterström, ordförande för Sveriges pensionärsförbund aktiv Arboga.

För att öka trycket på kommunen har SPF skickat ett brev med sina krav till politikerna.

– Det kan vara någon privat som bygger eller kommunen som bygger för det är ett antal kommuner runt om i landet som gör det. Då hyr man ut till marknadsmässiga hyror, säger Britt-Marie Utterström.

Olle Ytterberg (S), kommunstyrelsens ordförande, säger att det är nya boenden är på gång men att det inte kommer att vara kommunen som bygger dem.

– En byggnad måste uppföras av någon annan av kommunen, vi är ingen byggfirma:

– Men just nu har vi två företag som skissar konkret på byggnader för den här målgruppen. Förhoppningsvis har vi ett avtal och en överenskommelse den här hösten och det är min förhoppning, säger Olle Ytterberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista