Anställd på Salberga vill ha fortsatt jobb

Kriminalvårdnaren Hany Zenal på Salbergaanstalten går inte med på en ekonomisk uppgörelse med Kriminalvården som kompensation för att hans anställning inte förlängs. Vi har tidigare berättat om Hany Zenal som plötsligt fick beskedet att hans anställning inte förlängs - trots att han hade blivit lovad vikariat fram till sista augusti.

Hany Zenal har jobbat drygt ett år på Salbergaanstalten, på vikariat som förlängts efterhand. Nu hade han blivit lovad anställning fram till sista augusti av en chef som arbetar på anstalten.

Trots det fick han beskedet att det inte blev något nytt vikariat, arbetsgivaren hänvisade till arbetsbrist, men samtidigt söker Salbergaanstalten ett 30-tal sommarvikarier.

Hany Zenal har nu fått ett erbjudande från Kriminalvården om ett engångsbelopp som motsvarar lön fram till sista augusti, om hans anställning slutar nu och han inte gör anspråk på att bli återanställd.

Men Hany Zenal säger nej. Han säger till P4 Västmanland att det inte är pengarna han är intresserad av, han vill ha jobb, och fortsätta arbeta på Salberga.

Kriminalvårdens Region Mitt på SEKO har lämnat ärendet vidare till SEKO centralt, och Joakim Hellmouth som har hand om ärendet där ska nu ta ställning till om och i så fall hur fackförbundet SEKO ska driva frågan vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista