1 av 5
Slagverksensemblen Eskilstuna Percussion bjöd på samba. Foto: Natalie Caballero SR.
2 av 5
Vera Almgren, från Eskilstuna, spelar agogo. Foto: Natalie Caballero SR
3 av 5
Nynäshamns kulturskolas blåsorkester spelade utanför Centra. Foto: Natalie Caballero SR
4 av 5
Även på torgscenen vid Sigmatorget bjöds det på musik. Foto: Natalie Caballero SR
5 av 5
David Lundin, från Sollentuna, tävlar med låten "Day by day" i singer/songwriter-tävlingen under festivalen. Foto: Natalie Caballero SR
Västerås

Musikfestival i dagarna tre

1:39 min

I går startade festivalen Musik-RUM i Västerås och den kommer att pågå hela helgen. Det är fjärde året i rad som den här festivalen arrangeras i Västerås av Riksförbundet Unga Musikanter.

- Jag ser mest framemot att få spela själv och att få höra alla andra orkestrar och unga musiker, säger Vera Almgren från Esklistuna. Hon ska bland annat delta i festivalens årliga parad genom centrala Västerås.

Runt 1200 personer från hela Sverige deltar i festivalen. Förutom paraden bjuder MusikRum på över 100 konserter på gator och torg, workshops av olika slag och tävlingar. 

David Lundin, från Sollentuna, var med och vann gårdagens körmästerskap tillsammans med Ållebergsgymnasiets kör. Idag tävlar han i singer/songwriter-tävlingen med låten "Day by day".

- Jag kanske inte vinner, men jag tror inte jag kommer komma sist, säger David Lundin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista