fagersta

Kvinnlig bilförare fick lindriga skador i tågkrock

En kvinna i 60-årsåldern klarade sig med lindriga skador när den bil hon körde blev påkörd av ett tåg utanför Fagersta vid halv fyra på söndagseftermiddagen. Kvinnan fördes efter olyckan i ambulans till sjukhus i Falun. Hon hade skrapsår och smärtor i nacke och rygg.

Olyckan skedde i en obevakad övergång i Skeppmora utanför Fagersta. Kvinnan kom körande på en lite mindre väg som går parallellt med tågspåren och skulle korsa dem.

Lokföraren har berättat för polisen hur han bromsade in och tutade när han upptäckte bilen, men av någon anledning korsade kvinnan ändå tågspåret och blev påkörd då tåget inte hann bromsa in helt.

– Det är oklart varför hon körde över. Det är ganska fritt i terrängen och god sikt vid platsen och vi vet inte om hon inte sett tåget eller om hon har chansat och kört över, säger Martina Saghamre, befäl på polisens länskommunikationscentral.

Olyckan orsakade en massiv räddningsinsats, uppger sjukvårdens larmcentral i Västmanland. Ingen av de 25-30 passagerarna kom till skada i olyckan.

Kvinnan har ännu inte hörts av polisen. Ingen av passagerarna på tåget kom till skada i olyckan. Lokföraren har tagits ur tjänst.

Ingen person är misstänkt för något brott i samband med olyckan.