Michael O´Leary, vd för Ryanair. Foto: Linnéa Pettersson/SR
Flygplatsen

Vd besökte Västerås flygplats

1:46 min

Ryanairs vd Michael O´Leary besökte idag Västerås flygplats för att uppmärksamma att
EU-kommissionen återigen driver ett ärende kring Västerås flygplats. Michael O´Leary är bekymrad över hur ett negativt beslut från kommissionen kan komma att påverka flygplatsen.  

Det var 2004 som flygbolaget SAS misstänkte att Västerås flygplats gav Ryanair otillåtna rabatter. Nu har EU-kommissionen tagit upp ärendet igen, något som bekymrar Micheal O´Leary vd för Ryanair.

Michael O´Leary är inte orolig för egen del om det skulle komma ett negativt beslut från kommissionen. Michael O´Leary är dock bekymrad för vad ett negativt beslut skulle innebära för Västerås flygplats.

Michael O´Leary säger att ett negativt beslut kan komma att begränsa Västeås flygplats när det gäller trafik och arbetstillfällen. Michael O´Leary vill nu attt lokala politiker tar upp kampen för Västerås flygplats.

Mikael Nilsson, flygplatschef delar dock inte Michael O´Learys oro.

– För våran egen del så känner jag mig trygg i det som vi har tagit fram som svar till EU-kommissionen. Vi har gjort det på affärsmässiga grunder, det avtalet som vi har. Det är inga konstigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista