1 av 2
Sverigedemokraterna hade med sig poliser i papp till Västerås, för dagens möte. Foto: Samuel Sillén, Sveriges Radio.
2 av 2
Partiledaren i SD, Jimmie Åkesson.

SD vill ha fler poliser på gatorna

Tidigare idag var Sverigedemokraterna i Västerås i samband med deras landsomfattande kampanj som går ut på få ut fler poliser på gatorna istället för att sitta med onödigt pappersarbete. Men på Polisen i Västmanland håller man inte med om bilden SD målar upp.

– Många poliser får sitta och knappa in statistik, renskriva förhör, tillståndsgivning... sådant som riktiga poliser inte ska behöva syssla med. Det säger Jimmie Åkesson, partiledare för SD.

SD höll möte mitt i centrala Västerås och träffade västeråsare som gick förbi under lunchtid. Faktiskt var några patrullerande poliser också på plats.

Men att polisen skulle synas för lite håller inte polisens operativa chef i Västmanland, Per Ågren med om.

– Uppdraget är brett. Det är inte bara att finnas synliga. Det är också att utreda brott och det kräver specialistkompetens och ett antal utredare som finns på kontor. Han beskriver en mycket förenklad bild, säger Västmanlandspolisens operativa chef Per Ågren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista