Syrianskas kanslichef Nuri Akpinar sätter upp affischer inför derbyt. Foto: Eva Kleppe/SR
FOTBOLL

Stor förväntan inför fotbollsderby

2:11 min

I kväll är det dags för årets första fotbollsderby i Västerås mellan Syrianska IF och Västerås SK i division 1 norra. Lagen hoppas på stor publik och rejält drag, precis som för två år sedan då de senast möttes.

Det är Syrianska som arrangerar matchen ikväll, och kanslichefen Nuri Akpinar berättar att det har varit stressigt inför derbyt.

– Kolossalt mycket att göra. Det är både dagar, kvällar och nätter. Det är allt ifrån förberedelser till praktiska saker ute på arenan som måste fungera. Men det är så roligt så man tänker inte så mycket på att det blir en massa jobb.

Inför matchen ikväll ligger Syrianska precis under nedflyttningsstrecket på fyra poäng och VSK är sexa i tabellen på åtta poäng.

Inget av lagen ligger alltså i topp, men Nuri Akpinar tror på bra fotboll. Båda lagen brukar bjuda på sig själva när det är derby, säger han.

– Här får jag verkligen ge både VSK och oss en eloge. Framför allt till tränarna som verkligen släpper lös den offensiva arsenalen, och det har bjudits på en mycket underhållande fotboll.

Senast lagen möttes i derbyn varår  2010. VSK vann på våren och Syrianska fick revansch på hösten. Publiken var stor, sammanlagt nästan 12 000 åskådare såg de båda matcherna.

Nuri Akpinar tror att det blir rejält drag även ikväll.

– Det är jag övertygad om att det kommer att bli. Det blir ett utomordentligt drag på båda sidorna, säger han.

Klockan 19 är det dags för avspark på Rocklunda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista