Foto: Tomas Oneborg/Scanpix
Landstinget

Avtal om sjukhusmat kan sägas upp

2:43 min

Landstinget i Uppland kan komma att säga upp avtalet med Landstinget Västmanland, som levererar patientmaten till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Landstinget Upplands produktionsstyrelse har i en kostutredning föreslagit att avtalet bör sägas upp 1 januari 2014.

I nästa vecka ska Tommy Levinsson, Socialdemokrat och ordförande i landstinget Västmanlands och Upplands gemensamma kostnämnd ta del av utredningen och även träffa produktionsstyrelsen som står bakom kostutredningen.

– Den blir offentlig i dagarna och utredningen förslår olika åtgärder, men det finns inga beslut, säger Tommy Levinsson (S) politiker i landstinget Västmanland.

I kostutredningen föreslås också att frågan om ett nytt kök på Akademiska sjukhusets ska utredas. I höst tar politikerna i Uppland beslut i frågan.

Tommy Levinsson hänvisar också till att man i den gemesamma kostnämnden tagit till sig av kritik som riktats och förbättrat kvalitén och priset för sjukhusmaten är även oförändrad.

Från landstinget Uppland så säger man att inga beslut ännu är fattade i frågan;

- Det är för tidigt att kommentera utredningens förslag. Men det är bra att vi har fått en grundlig genomlysning när vi senare ska ta beslut om hur maten ska lagas i framtiden, säger Ludvig Larsson (FP), ordförande i produktionsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista