Vill locka turister med Dirty Dancing-idé

1:36 min

Vad lockar turister till länet nu till sommaren. I Västmanland finns till exempel inga tydliga turistanläggningar i form av nöjesparker. Det finns visserligen olika anläggningar som erbjuder aktiviteter, men ett mer utvecklat samarbete de emellan skulle behövas, säger turismutvecklaren Henrik Wester.

– Det som jag tycker saknas och det som vi jobbar mycket med är att få till den här affärsstrukturen mellan boendeanläggningar och upplevelseaktörerna så att de lättare kan göra affärer med varandra så att vi som konsumenter lättare kan se och bli mer intresserade av de fantastiska produkterna som finns, säger Henrik Wester.

Sedan har du någon tanke om en "Dirty dancing" anläggning, en sorts "resort" i Västmanland och att det skulle kunna få folk att komma hit.

– Ja, alltså ett ställe där man kan bo under någon vecka, till exempel en stugby, ett större hotell och så vidare där man gör regelbundna aktiviteter under en hel veckas tid, och det finns inte. Och det gör att vi inte kan matcha den efterfrågan som finns på den här typen av anläggningar eller produkter, säger han.

– Det saknas en kommersiell struktur för att de här aktörerna ska göra affärer med varandra. Ofta blir det diskussioner om att vi ska samarbeta, men det är väldigt få som vågar ingå avtal med varandra, enligt Henrik Wester.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista