Daniel Lindström, inspektör på polisens kriminalunderrättelsetjänst i Västmanland. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.

Mongols MC ser ut att lämna Västerås

MC-gänget Mongols MC kan vara på väg att försvinna från Västerås, det tror polisen. I slutet av förra året etablerade sig Mongols i en lokal på Hacksta i Västerås, men nu håller de på att tvingas bort, enligt Daniel Lindström på polisens kriminalunderrättelsetjänst.

– Vi har tillsammans med andra myndigheter och fastighetsägaren försökt att få dem ifrån den här lokalen, vilket vi nu har lyckats med till viss del, säger Daniel Lindström. De har en liten del av lokalen kvar fortfarande men större delen av lokalen är de borta ifrån.

– Kommer Mongols MC att försvinna från Västerås?

– Det är vår förhoppning och det tror vi också, säger Daniel Lindström.

Mongols är en så kallad 1-procentsklubb som säger sig stå utanför lagen, som Hells Angels och Bandidos. I slutet av förra året hyrde Mongols MC in sig i lokalen på Hacksta, där Bandidos tidigare hållit till.

Men nu har klubben alltså tvingats lämna en del av lokalen, och Daniel Lindström menar att det finns fler saker som tyder på att Mongols MC håller på att lämna Västerås.

– Aktiviteten runt lokalen har varit i allra högsta grad begränsad sista tiden, och även medlemsantalet har sjunkit här i länet.

– Vet ni någonting om Mongols planer, vart de tar vägen?

– Nej, det vet vi ingenting om, det enda vi är säkra på är att de har någon form av verksamhet i Stockholm i alla fall, säger Daniel Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista