Lars Andersson (S)
Skinnskatteberg

Hastighetsirritation kom inte som någon överraskning

För någon månad sen blev hastighetsskyltarna i Skinnskatteberg utbytta. Det har väckt stor irritation bland de som bor där, och omkring tusen namnunderskrifter lämnades i går över till kommunalrådet Lars Andersson i går. Och enligt honom kom namnlistan inte som någon överraskning.

– Vi har haft insändare i tidningen, en del har lämnat skrivelser till kommunen och jag har personligen tagit emot en del telefonsamtal. Det har också framkommit synpunkter på biblioteket som dels handlar om den här sträckan på 40 kilometer som en del tycker är för lång, och dels handlar det om ökningen från 30 till 40 km/t i villaområden i Masbo.

Varför ändrade ni de här hastighetsgränserna då?

– Vårt tekniska utskott i kommunstyrelsen har berett den här frågan och innan de nya hastighetsgränserna kom till hade vi ett annat irritationsmoment, nämligen att det var 30 km/t utanför skolan dygnet runt. Det har gjorts en utredning där Trafikverket varit inblandade för att få största möjliga trafiksäkerhet. Polisen, räddningstjänsten, vägföreningen och skolan har haft det här på remiss och beslutet har tagits av ett enigt kommunstyrelsemöte, och det är en process som har föregått det här, säger Lars Andersson.

– Nu får vi titta på de synpunkter som kommit fram och det kan finnas delar i de här ändringarna som kan tålas att titta på igen.

Så det kan finnas en orsak att vika sig för de protester som kommit in och ändra på beslutet?

– Vi får titta på synpunkterna som kommit så får vi ser vad vi hamnar, säger kommunalrådet Lars Andersson (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista