Sala

Detaljplan försenar bygget av Bovieran

1:44 min

I går satte oppositionen i Sala tillfälligt stopp för planeringen av Bovieran, ett boende för äldre. I kommunfullmäktige fick de igenom en återremiss av detaljplanen för delar av Silvervallen i Sala, där Bovieran är tänkt att byggas.

Oppositionen menar att man måste se helheten för området Silvervallen.

– Vi tycker det är fel att gå fram med bara en liten del av området. Man tar i princip en tomt för att bygga Bovieran. Där man har placeringen av Bovieran just nu låser upp hela området lite grann, säger Christer Eriksson från Centerpartiet.

Men kommunstyrelsens ordförande, Socialdemokraten Per-Olov Rapp, är kritisk. Han menar att det inte går att ta ett helhetsgrepp.

– Jag tror inte att det är möjligt att ta hela biten på en gång. Då får vi det här ärendet i långbänk. Jag tror det är viktigt att man nu sätter ner foten och att man nu sätter igång det här byggandet.

Per-Olov Rapp menar att det nu är bråttom att komma igång med byggnationen.

– Jag tror att annars blir det inte av med något byggande på Silvervallen på lång tid framöver utan det blir en jättelång process. Vi har idag ett behov av bostäder, vi har ett akut behov och vi har en tröghet på bostadsmarknaden. Det här skulle sätta igång en gynnsam process, säger Per-Olov Rapp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista