Alma Demirovic och resten av personalen på Ekbacksbadet tycker det är tråkigt att ute bassängen inte är klar till sommaren. Foto: Kennet Lindquist.
Badsäsongen

Problem för utebad i Västmanland

1:32 min

Problemen med utomhusbaden i flera av kommunerna i Västmanland fortsätter även i år. Ekbacksbadet i Arboga kommer inte att kunna öppna sin utebassäng i sommar och Tärnabadet i Kumla Kyrkby i Sala kommun öppnar först efter midsommar.

Krillanbadet i Köping har åtgärdat problemen från i fjol och har redan öppnat sin utebassäng för säsongen.

Utebassängen på Ekbacksbadet i Arboga hade stängt hela förra sommaren och det ser inte ljust ut i år heller. Renoveringen pågår och blir klar i början av augusti enligt planen.

Frågan är då om man tycker att det är värt att öppna badet då i några veckor bara. Det kommer politikerna att besluta om innan dess.

Men det är ganska dyrt bara att fylla bassängen, så mycket pekar på att badet förblir stängt hela sommaren.

Men innebadet i Arboga har öppet, och där badar treåriga Jolina Pennerborn:

– Det är roligt.

Är det inte roligt att bada ute också?

- Jo, ibland, säger Jolina Pennerborn.

Michelle Ackesten, som också badar i innebassängen på i Ekbacksbadet i Arboga, tycker att det är tråkigt att utebassängen ska hålla stängt i sommar:

– Då får man gå till något annat bad.

Även Tärnabadet i Sala har fortsatta problem. Man håller just nu på att fixa de problem som varit med en vattenläcka. Sen ska bassängen fyllas. Enligt planen kommer badet att öppna den 25 juni.

– Det är vår högsta ambition och jag hoppas att allt ska vara i hamn tills dess, säger Magnus Eriksson i styrelsen för Bygdeföreningen Tärnan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista