Menhal Muqdisis gjorde Syrianskas mål. Foto: syrianskaif.com.
Fotboll

Fjärde raka förlusten för Syrianska

2:54 min

Syrianska har det fortsatt tungt i fotbollens division 1 norra. Trots bra spel hemma mot topplaget Vasalund så blev det ändå förlust med 1-3 och nu är laget näst sist i tabellen.

Första halvlek mellan Syrianska och Vasalund blev mållös men det saknades absolut inte chanser.

Hemmalaget gjorde en av sina bättre halvlekar den här säsongen men det var gästerna från Solna som hade de bästa chanserna.

Dels var Ferid Ali helt fri men sköt över och bästa möjligheten hade Kevin Kabran som innanför målområdet lyckades styra bollen över Syrianskamålet som för dagen vaktades av Fredrik Linder.

Syrianska spelade upp sig efter hand och skapade också några farligheter där Menhal Muqdisi var närmast att göra mål.

Målen skulle dock komma i den andra halvleken och det var Vasalund som tog ledningen efter ett fint anfall där vänsterbacken Cafer Dincer läckert chippade in 1-0.

Men kvitteringen kom tio minuter senare då John Junior gjordes ner i straffområdet och Menhal Muqdisi satte straffen som bröt Syrianskas måltorka efter tre raka matcher utan mål.

Efter kvitteringen fick Syrianska bra fart under fötterna och var väldigt nära att ta ledningen dels genom John Junior och framför allt då Muqdisi fick ett jätteläge men nickade över från nära håll.

Typiskt för ett bottenlag så kontrade Vasalund mitt i Syrianskas press och återtog ledningen och några minuter senare kom också matchavgörande 3-1 då Cafer Dincer från långt håll sköt in sitt andra mål för kvällen.


Syrianska IF-Vasalunds IF 1-3 (0-0)
0-1 (52) Cafer Dincer, 1-1 (62) Menhal Muqdisi (straff), 1-2 (69) Mahmoud Eid, 1-3 (73) Cafer Dincer.
Publik: 444.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista