Gerald Engström, vd på Systemair. Foto: Daniela Marquard/SR.
Skinnskatteberg

Systemair köper kandensiskt bolag

Ventilationsföretaget Systemair, som har sitt huvudkontor i Skinnskatteberg, köper nu ett företag i Kanada. Bolaget heter Change Air och är en ledande tillverkare av ventilationsaggregat för klassrum i Nordamerika.

Change Air har 65 anställda.

Enligt Systemairs vd och koncernchef Gerald Engström öppnar köpet av Change Air upp nya marknadsföringskanaler för Systemairs produkter.

– Vi får tillgång till 59 försäljningsagenter med tillsammans ca 300 försäljningsingenjörer i Nordamerika. Dessa täcker 42 delstater i USA samt sex provinser Kanada, säger Gerald Engström i ett pressmeddelande.

Change Air omsatte i fjol motsvarande 84 miljoner kronor, med ett rörelseresultat om 12 miljoner kronor, enligt Systemair.

– Förvärvet ger oss stora möjligheter att växa inom den kommersiella marknaden i Nordamerika och stärka vår satsning att marknadsföra Systemair inom detta segment, säger Gerald Engström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista