Det kan verka enkelt att betala med SMS, men det är det inte för alla. Foto: Kennet Lindquist/Sveriges Radio.
Västerås

Telia stoppar SMS-parkering

1:34 min

Parkerar du i Västerås, och brukar du betala parkeringsbiljetten med SMS? Om du har Telia-abonnemang är det slut med det nu, eftersom Telia inte godkänner det faktureringssystem som används.

I Västerås är det allt fler som vill betala parkeringen med SMS. I år är det drygt 25 procent av parkerarna som väljer SMS som betalsätt när dom kan. Det är en rejäl ökning jämfört med för två år sen, då det var 10 procent.

– Det blir allt fler tjänster som man använder mobiltelefonen till. Så det blir mer och mer populärt, säger Ulf Palm, kommunikationsstrateg i Västerås stad.

Bakgrunden är att Västerås stad har ett faktureringssystem för parkeringsbijetterna som heter Klarna. Det godkändes av alla tele-operatörer fram till i fredags då Telia satte stopp för det.

Västerås stad kan inte heller byta faktureringssystem, det avtal man har måste man hålla. Så Telias kunder får tills vidare parkera på gammalt hederligt sätt.

– De hänvisas till att betala med mynt eller med kort. Så det finns fortfarande möjlighet att betala, säger Ulf Palm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista