Till hösten måste kommunen hitta nya rektorer till Lindboskolan i Hallstahammar. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.
Hallstahammar

Båda rektorerna slutar på Lindboskolan i Hallstahammar

1:39 min

Båda rektorerna på Lindboskolan i Hallstahammar slutar. Men det har inget att göra med att den borgerliga alliansen i kommunen nyligen gick ut och kritiserade skolledningen i Hallstahammar - och i viss mån också rektorer. Det säger en av de två rektorerna, Göran Folkesson.

– Jag har varit i den här processen att byta jobb ända sedan före jul och lyckades inte vid första försöket, men har nu fått napp i Arboga. Så att det råkar komma slag i slag med Alliansens utspel det har ingen koppling överhuvudtaget, säger Göran Folkesson.

Han säger också att samma sak gäller hans kollega Pernilla Säholm Corizza som lämnade in sin avskedsansökan innan Alliansens utspel.

Den borgerliga Alliansen i Hallstahammar krävde nyligen att skolledningen inom Hallstahammars kommun skulle avgå. Bakgrunden till det var att det bara var 53 procent av de som går i åttonde klass som hade godkänt i alla ämnen.

Göran Folkesson säger att en del av förklaringen till det kan vara en viss osäkerhet bland lärarna när man för första gången satte betyg efter den nya betygsskalan. Men samtidigt är han inte nöjd.

– Det är naturligtvis inte bra, självklart är det inte det, säger han.

För att få upp betygen ska de som nu går i åttan delas in i mindre grupper i höst när de börjar nian, det blir också mer lärarresurser i matematik. Men tills dess måste alltså kommunen hitta nya rektorer till Lindboskolan. Göran Folkesson är trots allt optimistisk när det gäller skolans framtid.

– Jag är övertygad om att det kommer att gå alldeles utmärkt och den väg som vi har slagit in på, den är jag helt övertygad om att efterträdarna kommer att ta också, säger Göran Folkesson, och fortsätter: Jag vet att vi har otroligt duktig och tillförlitlig personal som kommer att se till att det blir förändring framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista