1 av 3
Magnus A Carlsson framför Bro Hof slott. Foto: Johan Bengts.
2 av 3
Magnus A Carlsson putsade på detaljerna tillsammans med de andra spelarna dagen innan tävlingen startar. Foto: Johan Bengts.
3 av 3
18:e green på Bro Hof golfbana med Mälaren i bakgrunden. Foto: Johan Bengts.
Golf

Carlsson i form inför Masters

5:18 min

Golfaren Magnus A Carlsson är Västmanlands hopp i Scandinavian Masters som börjar imorgon. Han känner sig i form inför årets höjdpunkt på Bro Hof norr om Stockholm.

Magnus A Carlsson är Västmanlands bästa golfare och finns med i startfärltet när Sveriges största golftävling drar igång imorron på Bro Hof golfbana.

Men trots att det handlar om en Europatourtävling på hemmaplan bara 45 minuter från Västerås så vill Magnus A Carlsson tona ner det hela.

– Jag försöker göra det till vilken tävling som helst, men visst är det speciellt när det är på hemmaplan och släkt och vänner kommer och tittar.

Magnus A Carlsson har inte haft några större framgångar på den här banan genom åren.

Ifjol fick han inte en spela de två avslutande rundorna. Men i år kommer han hit med en bra säsongsinledning i ryggen.

Bland annat så kom han tvåa i Europatourtävlingen på Madeira och han tycker att han tagit steg framåt i sitt golfande och är i bra form.

– Det har varit väldigt kul att åka iväg och tävla och inte känt någon speciell press att jag måste lyckas sen är det ju extra kul när man får betalt för det jobb man lägger ner.

För tredje året i rad så spelas Masters på Bro Hof och det är en bana som får mycket beröm av spelarna.

– För det första så ligger den väldigt fint vid Mälaren och sen är ju konditionen på banan i världsklass. Banarbetarna gör ett fantastiskt jobb.

Hur mycket ser du fram emot att komma igång?

– Det ska bli väldigt kul att ställa sig på första tee med lite nerver, pegga upp och skicka iväg drivern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista