Trafikpolisen Barbro Ottestam har just godkänt Greger Thunbergs studentekipage. Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio.
Västerås

Polisen kontrollerade studentflak i Västerås

1:42 min

Idag har trafikpolisen i Västerås haft en frivillig kontroll av studentflaken vid Rocklunda. Enligt polisen inträffar det varje år olyckor med studentflak i landet och det är något man vill förebygga.

– Det har ju en tendens att eskalera det här med studentflaken, det är väldigt mycket ekipage, det blir fler och fler, de blir större och större, säger trafikpolisen Barbro Ottestam.

– Det händer några olyckor varje år, i Västerås har vi varit förskonade men vi tänkte att innan det händer någonting så ska vi snäppa upp lite här och tänka på säkerheten så atta alla får en bra dag, säger hon.

Det är räckena runt flaken, längden på ekipaget, sammankopplingen mellan traktorn och släpet och en del annat som Barbro Ottestam och hennes kollegor kontrollerar. Men särskilt många kom det inte för att få ekipagen kontrollerade, bara några enstaka.

– Vi hade väl hoppats att det skulle komma flera (...) det har ändå gett ett resultat, vi har haft fler än vanligt, förare framförallt, som har ringt och verkligen kollat reglerna. Vi har avstyrt en del som har varit tokigt och så här så att det känns ändå som om det har uppnått sitt syfte, säger Barbro Ottestam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista