Jens Fredricson / Foto: Hasse Sjöström SR
Ridsport Strömsholmstävlingen

Hemmahoppet Jens Fredricson rev under ridtävlingar i Strömsholm

Jens Fredricson:”Siktar på OS”
4:23 min

Jens Fredricson från Strömsholms RSF var det stora hemmahoppet i Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning, som avslutade årets Strömshomstävling. Fredricson som har chansen att knipa en plats till OS i London fick en rivning i grundhoppningen och missade därmed finalomgången. 

– Jag är väldigt nöjd med hästen, "London Calling", men jag gjorde ett litet misstag själv. Det straffade sig med ett nedslag och missad omhoppning. Jag är nu inställd på superligan i Rotterdam om två veckor och min sista chans att kvala in till OS i London, säger hemmaryttaren Jens Fredricson efter Prins Gutaf Adolfs Minneshoppning som avslutade årets Strömsholmstävling.

Jens Fredricson kom på nioende plats. Nu red inte Jens på sin bästa häst, "Lunatic", som är kvar nere på kontinenten för kommande stortävlingar och försök att ta ekipaget till OS. Bästa länsryttare i avslutande GP-hoppningen blev Therese Nyman Västerås RS och Josefin Ström Vänsta RF som kom på delad sjätteplats.

Anrika Strömsholmstävlingen som i år avgjorts under sex dagar samlade 550 hästar och 400 ryttare.

Första hästtävlingen i fagra Strömsholm arrangerades redan 1919.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".