Sala

Beslut kring motorbanan överklagats

1:50 min

Det senaste beslutet som bygg och miljönämnden tagit kring motorbanan i Sätrabrunn har överklagats av både av ägarna men också av grannarna till motorbanan.

Det senaste beslutet som bygg och miljönämnden i Sala tag i år kring motorbanan i Sätrabrunn har överklagats av ägarna som menar att de startade banan under helt andra förutsättningar och gjort stora investeringar för att satsa på verksamheten.

Men det nya beslutet har även överklagats av grannar till motorbanan, dom vill ha mera begränsade tider för när verksamheten får pågår.

Nu är det Länsstyrelsen som ska avgöra frågan. Troligtvis så kommer ett beslut i augusti enligt Karin Spångberg, jurist på Länsstyrelsen.

Fram tills dess så är det nämndens beslut från förra året som gäller och banans verksamhet fortsätter som vanligt.

Att beslutet som bygg och miljönämnden tagit i år har blivit överklagat både av ägarna till banan och av grannarna, något som Bo Kihlström tycker är bra.

– Då får vi se vad nästa instans, i det här fallet länsstyrelsen. Vad dom gör för bedömning om det är bygg och miljönämnden i Sala som har rätt i sin tolkning eller om det är någon annan tolkning som är den rätta.