VÄSTERÅS

Tio personer inblandade i olycka på E18

1:04 min

Flera bilar var inblandade i en trafikolycka på E18 utanför Västerås, strax öster om Hälla sent igår kväll. En person avled och fem skadades allvarligt.

Polisen fick larmet strax innan klockan 23 på lördagskvällen. Enligt polisen var tre bilar och tio personer inblandade i olyckan.

Sammanlagt skadades fem personer allvarligt och ytterligare tre blev lindrigt skadade. Dessutom avled en person av sina skador. En person klarade sig oskadd.

E18 stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet. Efter midnatt släppte polis på trafiken igen, inledningsvis växelvis, eftersom fordonen inte blivit bärgade.

Enligt Per Strömbäck på polisens ledningscentral var det en av bilarna som körde in i mitträcket och över i mötande körfält.

Varför bilen kom över i fel körfält vet polisen inte, men Per Strömbäck säger att det i nuläget tyder på att bilen höll hög hastighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista