Surahammar

Bristande information gjorde att barn i Surahammar missade föreställning

1:06 min

Förskolebarnen i Surahammar har inte kunnat se teaterföreställningen "Flamman", som utbildar barnen i brandsäkerhet. Enligt förskolechefen Stina Pettersson beror det på att man fått för dålig information, och att man inte visste om att föreställningen fanns.

Föreställningen "Flamman", som har funnits i två år, är ett samarbete mellan Räddningstjänsten och Kulturskolan och erbjuds förskoleklasser i Västerås, Hallstahammar och Surahammar.

Men enligt Hans Schwicknagel, verksamhetsledare på Brandskyddsföreningen i Västmanland, har Surahammars kommun inte skickat ett enda barn till föreställningarna.

– Vi har fått väldigt dåligt med information om den här teaterföreställningen Flamman, men jag tycker att det låter väldigt intresstant, säger Stina Pettersson, förskolechef på Surahammars kommun.

Hon tycker att det är en bra idé med en teaterföreställningen, men menar att det kan bli problem att ta sig in till Västerås med barngrupperna från Surahammar, det är också en kostnadsfråga, säger hon. Nu när hon känner till föreställningen kan det trots allt bli så att förskolebarnen i Surahammar kan få se nästa års föreställning.

– Ja, det hoppas jag, säger Stina Pettersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista