Per-Olov Rapp (S) i Sala.
Sala

"Debatten om nytt kulturhus i Sala har spårat ur"

1:42 min

En styrgrupp utreder och tittar på olika idéer för ett nytt kulturhus i Sala. I höst ska styrgruppen presentera sitt förslag, men nu ger sig kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande Per-Olov Rapp in i diskussionen eftersom han tycker att debatten om det tänkta kulturhuset har skenat i väg.

– Det har förekommit en ganska livlig debatt sedan styrgruppen fick sitt uppdrag. Det diskuteras olika möjligheter och tyvärr är det väl så att det har förekommit en massa oriktiga påståenden och fantasifoster kring det här kulturhuset, säger Per-Olov Rapp.

– Det har kommit till en punkt där vi inte kan ha den debatt vi har i Sala längre utan jag tycker att det finns anledning för mig att tala om vad ursprungstanken var och hur vi tänkte när vi tillsatte den här styrgruppen, fortsätter han.

Per-Olov Rapp vill helst att en privat finansiär bekostar ett nytt kulturhus i Sala och han hoppas på samverkan med Västmanlandsmusiken och Västmanlandsteatern.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista