Det kan dröja innan man får tid för uppkörning i sommar. Foto:SVT bild
Västmanland

Lång väntan på uppkörning under sommaren

0:58 min

Många vill ta körkort och det är hårt tryck på trafikskolorna i länet just nu. Väntetiden för att få en tid för uppkörning är längre än vanligt under sommaren, berättar Peter Eriksson som är chef på Trafikverkets förarprovskontor i Västerås.

– Under året har vi ett serviceåtagande mot våra kunder där vi säger att när man bokar sitt första prov så lovar vi att inom 21 dagar ska man kunna boka sitt prov. Under juni, juli och augusti då kan vi inte lova prov inom 21 dagar utan då brukar det bli något längre köer, säger Peter Eriksson.

Om man skulle boka tid för uppkörning i Västerås idag så får man en tid vecka 32. Bor man i Köping eller Sala får man vänta i fem veckor och bor man i Fagersta kan man få tid vecka 36.

– Vi försöker gå ut på vår hemsida körkortportalen och informera våra kunder. Det är viktigt som kund att man planerar sitt prov och i god tid bokar provet, säger Peter Eriksson på Trafikverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista