1 av 3
Inspektion av Strömsholms kanal. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio.
2 av 3
Inspektion av Strömsholms kanal. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio.
3 av 3
Inspektion av Strömsholms kanal. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio.
Västmanland - Dalarna

Strömsholms kanal snart öppen igen

1:23 min

Just nu pågår en inspektion av kanalen och efter att den är klar så hoppas Niklas Sjöstrand, driftsansvarig för Strömsholms kanal, att hela kanalen kan öppnas på fredag.

Att det nu är nära till öppning tycker Niklas Sjöstrand är skönt.

– Det känns ju underbart. Det här är det vi jobbar för hela året: att kunna öppna kanalen. Att ge våra turister en fin upplevelse och se vår härliga miljö och natur som vi har i Västmanland och Dalarna säger Niklas Sjöstrand.

Hur har det påverkat er att ni haft kanalen stängd så här länge?

– Det är klart att det känns ekonomiskt. Det kostar oss några hundra tusen i inkomster och det är ungefär lika mycket som det kostar att renovera en hel slussport för oss. Det känns i plånboken det gör det säger Niklas Sjöstrand, driftsansvarig för Strömsholms kanal.

Hur lång tid kommer den här inspektionen att ta?

– Vi hoppas kunna vara klara till torsdag eftermiddag och fortsätter det så bra som det gör nu, med väldigt lite att rätta till, kommer det inte vara något problem att klara säger Niklas Sjöstrand.

Imorgon eftermiddag så tas beslutet om hela kanalen kan öppnas på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista