Marita Ljung (C)
Tillväxtverket

Kallar till möte med ansvariga efter avslöjande

0:25 min

Den statliga myndigheten Vinnova lagt skattepengar på vinprovning och lyxmiddagar. Nu har västeråsaren Marita Ljung, som är statssekreterare på näringsdepartementet, kallat till ett möte för att ta de ansvariga på alla åtta myndigheter som ligger under näringsminister Annie Lööf - i örat.

Efter avslöjandet om att Tillväxtverket lagt skattebetalarnas pengar på personalfester och nöjen har det också kommit fram att även den statliga myndigheten Vinnova lagt skattepengar på vinprovning och lyxmiddagar.

– Det vilar ju ett tungt ansvar på myndigheternas generaldirektörer och styrelser som regeringen har tillsatt för att driva myndigheterna på bästa möjliga sätt. Och jag har i dag fått i uppdrag av näringsministern att samla myndigheternas generaldirektörer och styrelseorföranden för att göra klart att de måste skärpa upp sin representation. Vi vill naturligvis ha besked om vad de tänker göra, säger Marita Ljung.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista