Linnea Tysklind och Julia Björnfot, deltagare på årets skogskurs på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Foto: Linnéa Pettersson/Sveriges Radio
Skinnskatteberg

Skogskurs för tjejer på Skogsmästarskolan

"För att jag ska veta riktigt vad jag ska välja"
1:00 min

Just nu pågår den årliga skogskursen för tjejer på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Tanken är att locka tjejer, som ännu inte valt högskoleutbildning, till skolans utbildningar inom skogen.

För fjärde året i rad annordas kursen för tjejer på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg och enligt en av arrangörerna så ger kursen resultat:

– Varje år så har det börja ett par, några stycken tjejer på skogsmästare och jägmästare. Så det är jätte roligt, säger Helena Lindén jägmästarstudent och en av arrangörerna bakom årets kursen.

Julia Björnfot är en av deltagarna på årets kurs, och även om hon redan nu läser till skogsmaskinsförare på gymnasiet så vill hon veta mera om utbildningarna inför framtiden:

– Det blir väl som en backup plan, utifall jag skulle vilja läsa vidare någon gång, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".