Sala

Kraftig brand utbröt i stor lada

En kraftig brand utbröt på söndagskvällen i en stor lada utanför Sala. Ladan blev snabbt övertänd och brandkåren kämpade för att få branden under kontroll.

Larmet kom in till räddningstjänsten vid 23-tiden på söndagen om en brand vid Salaborg utmed Sörskogsleden utanför Sala.

Den övertända byggnaden var en gammal lada som inte använts på länge. Det fanns under kvällen inga uppgifter om att någon skulle ha kommit till skada vid branden.

– Det är ingen spridningsrisk längre och brandkåren kommer låta det brinna ner under kontrollerade former nu, sa operatören på SOS Alarm i Västerås vid klockan 00.30 på natten.

Under släckningsarbetet stängdes Sörskogsleden av i båda riktningar. Ladan låg inte i anslutning till några bostadshus men många ringde under kvällen in och var oroliga. 

– Det var mycket samtal i början, så det har nog varit en ganska stor brasa för de ringde från ganska långt borta och larmade, säger operatören på SOS Alarm.

Sala räddningstjänst jobbade under natten med släckningsarbetet med assistans från närliggande brandförsvar.

Prognosen under natten var att hela ladan skulle brinna ner till grunden.

P4 Västmanland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".