1 av 2
SOS Alarm bygger nya våningsplan. Foto: Terje Lund/Sveriges Radio.
2 av 2
Charlotta Weigel på SOS Alarm tror på framtiden. Foto: Terje Lund/Sveriges Radio.
Västerås

SOS Alarm i Västerås bygger ut och nyanställer

"Det blir en utmaning"
1:34 min

Företaget anställer sammanlagt cirka 70 nya medarbetare och lokalerna på Vallby i Västerås byggs ut med två extra våningsplan. Anledningen till satsningen är en omorganisation där Västerås drog vinstlotten samt att ny verksamhet etableras.

Den nya verksamhet som startas i Västerås är SOS Alarms kundsupport där Charlotta Weigel är chef.

Hon berättar att det för tillfället råder en viss växtvärk i deras lokaler som just nu omgärdas av en stor byggarbetsplats.

-- Det är så mycket händer just nu så det är klart det är växtvärk.

Efter en stor, regional omorganisation i företaget så hamnade stora delar av den ordinarie verksamheten i Västerås där man bland annat svarar på numret 112.

Nu hamnar även företagets stora kundsupport i Västerås, dit kunder vänder sig med frågor kring SOS Alarms olika tjänster och bara i den delen av verksamheten nyanställer man 35 medarbetare.

Just nu sitter de nyanställda medarbetarna i tillfälligt byggda baracker och det ska de göra tills de nya våningsplanen är klara för inflyttning nästa år.

Charlotta Weigel säger att det finns vissa begränsningar i att arbeta i baracker under det närmaste året, bland annat vad gäller ljudmiljö och trångboddhet, men hon är övertygad om att medarbetarna kommer överleva det till byggarbetet är klart.

Hon tror också att SOS Alarm i Västerås kan växa ännu mer.

– Det finns möjlighet att det blir ännu större, för i framtiden finns det utrymme och plats.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".