Bergslagssjukhuset i Fagersta och Kjell Enderborn. Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR Västmanland
sjukvård

Privata sektorn lätt val för Enderborn

"Inte fått något erbjudande"
1:27 min

Det var möjligheten att få arbeta vidare med det han tycker om som gjorde att Kjell Enderborn gick från landstinget till privata sektorn.

Förra veckan berättade vi om att den tidigare chefen för landstingets Vårdval Västmanland - Kjell Enderborn - gått i pension ochvatt han nu väljer att arbeta för det privata vårdföretaget Mitt Hjärta. Ett företag som han tidigare var satt att kontrollera som vårdvalschef.

Han säger att han inte tycker att landstinget på bästa ville använda sig av den kunskap han under åren har byggt upp.

– Om jag fått arbeta med motsvarande frågor på landstinget hade jag funderat allvarligt på ett sådant erbjudande, säger Kjell Enderborn.

Kjell Enderborn tycker det är lite tråkigt att inte Landstinget Västmanland ville använda sig av hans mångåriga kunskap kring vårdfrågor men något jobberbjudande efter pensionsåldern värt namnet tycker han inte att han fick.

Kjell Enderborn berättar att tanken var att han skulle arbeta som timanställd med vissa projekt inom landstinget och det kanske skulle vara intressant i framtiden men inte just nu.

Mitt Hjärtas erbjudande var ett mer helgjutet arbete på 50 procent som vårdutvecklare, säger Kjell Enderborn.

Han tror att arbetet på Mitt Hjärta, som har verksamhet i Köping och Fagersta, i ett första skede sträcker sig över vinterhalvåret.

Kjell Enderborn tycker inte att det är något problem att han tar med sig en stor kunskapsbank från den offentliga sektorn in i den privata.

– Jag tar med mig en kunskapsbank från Landstinget Västmanland som jag vill använda för befolkningens väl och ve.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".