länet

Mycket jobb för polisen

Det var en ordentligt händelsrik fredagskväll och natt mot lördag för polisen i länet. Dock inget av riktigt allvarlig karaktär.

I polisrapporteringen går att finna:

Tre olaga hot i länet, där utav en händelsena ägde rum i Kungsör. En man hotade en grupp människor med en kniv. En kniv som han sedan kastade mot gruppen. Han är fortfarande på fri fot.

Två fall av rattfylleri, där bägge fallen handlade om personer som kört moped berusade. I båda fallen kunde männen, som det handlade om den här gången, gripas för provtagning.

Två olika fester i länet fick besök av polisen, en föräldrarfri fest i Västerås, där berusade ungdomar fick skjutsas hem till sina föräldrar, och en fest i Hallstammar som gick alldeles för vilt till. Efter besök av polisen sänktes iallafall volymen på stereon.

Polisen rapporterar också om två fall av förargelseväckande beteende. Det handlade om att två olika män som lättade på trycket på öppen gata, eller rättare sagt offentligt urinering som alltså inte är tillåtet.

Där till rapporterar polisen om 17 årig tjej som ville komma in på krogen med sin 20 åriga kompis legitimation och om en 22 årig man som inte heller kom in på krogen, på grund av allt för hög berusning, detta gjorde honom uppretad så han slog sönder delar av en bil... Han greps dock kort därefter, efter rådigt ingripande av bilens ägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".