Västerås MKs Viktor Björklund. Foto: Hasse Sjöström/Sveriges Radio
Motocross

Västerås MK nära SM-guld

Viktor Björklund:”Åkningen stämde”
4:34 min

Västerås MK har i praktiken säkrat guld i lag-SM i motocross. Det står klart efter en suverän körning och seger i den näst sista deltävlingen som avgjordes på nya omgjorda Malmabanan i Västerås. 18-årige hemmaföraren Viktor Björklund visade stålande form och vann överlägset samtliga tre heat.

Det räcker att en västeråsförare ska ta sig i mål i något av de tre heaten i den sista deltävlingen i Kil den åttonde september för att guldet ska gå till Västerås MK.

Västerås MK som var tvåa i lag-SM i motocross förra säsongen har aldrig vunnit lagguld tidigare.

Efter tre suveräna heatsegrar drygade 18-årige Viktor Björklund ut totalledningen i den individuella poängräkningen.

VMKs mest rutinerade förare, 25-årige Fredrik Karlsson, som tänkte lägga av med motocross inför den här säsongen körde nu starkt på hemmabanan och kom tvåa i samtliga tre heat.

--Det var hur häftigt som helst. Jag har länge längtat efter att få köra på hemmaplan igen. Åkningen stämde jättebra i dag. Nya omgjorda Malmabanan är ännu bättre än tidigare. Nu är den lite modernare och mera teknisk än tidigare, det passar mej bra, säger Västerås MKs Viktor Björklund efter de tre suveräna heatvinsterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".